Vliegverkeer Schiphol gisteravond urenlang niet mogelijk door storing luchtverkeersleidingssysteem

Foto: Inter Visual Studio

SCHIPHOL – Door een storing aan het luchtverkeersleidingssysteem is er s maandagavond laat bijna geen vliegverkeer mogelijk geweest van en naar Nederlandse vliegvelden. De storing ontstond rond 23.00 uur en trof onder meer Schiphol en Rotterdam The Hague Airport.

“Veiligheid heeft bij ons de hoogste prioriteit, daarom is overgeschakeld op een back-up systeem. Na 23.00 uur zijn nog enkele toestellen veilig geland op Schiphol en andere toestellen zijn uitgeweken”, vertelde de LVNL in een verklaring.De storing was uiteindelijk na zo’n tweeënhalf uur opgelost. Eerder op maandag werden op Schiphol ook al tientallen vluchten geannuleerd vanwege zware windstoten.

Een woordvoerster van Rotterdam The Hague meldde dat de gevolgen van de storing aan het luchtverkeersleidingssysteem meevielen. Na 23.00 uur stonden bijna geen vluchten meer op de planning bij de luchthaven. Wat de gevolgen van de storing zijn geweest  voor de planning van dinsdagochtend is niet bekend, zegt ze.  Wel moesten er vanmorgen opnieuw vluchten worden geannuleerd vanwege het stormachtige weer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen