Kermis Zaanenlaan weer een van de hoogtepunten van Koningsdag in Haarlem

HAARLEM – De ene kermis is de andere niet. Zo kent Haarlem met Koningsdag twee kermissen, één op de Grote Markt en de grootste en oudste op de Zaanenlaan. Niets ten nadele van het vertier op de Grote Markt, maar als we praten over de meest traditionele kermis in de Muggenstad dan komen we toch echt op die van de Zaanenlaan.

De kermis op de Zaanenlaan kent inmiddels een geschiedenis van maar liefst 93 jaar. In 1931 werd ter gelegenheid van de Haarlemse Lichtweek voor de eerste keer tijdelijk een lunapark met kermisattracties neergezet in het Zaanenpark. Sinds die tijd is het een jaarlijks terugkerend fenomeen geworden.

En ook dit jaar staat er weer een kermis met echte topattracties zoals “DECA DANCE” en “SHOWTIME”. Ook blijkt dat de vorig jaar geïntroduceerde schattige Piemelknuffels nog niets aan populariteit hebben ingeleverd. De exploitanten van grijpmachines doen er goede zaken mee.John van der Wal van 023TVonline ging in een van de dagen voorafgaand aan Koningsdag langs op die échte Haarlemse Kermis en maakte bijgaande beeldimpressie (klik hiervoor op de hoofdfoto bovenaan dit bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen