Kerstverrassing voor dierenredders

Van Spijk en kinderen overhandigen de cheque.
Foto: BEDENK

Stichting BEDENK, dat vooral knaagdieren en konijnen in Haarlem een opvang biedt, heeft een cheque van 570 euro ontvangen uit handen wethouder Jeroen van Spijk en zijn dochters.

Het bedrag gaat stichting BEDENK gebruiken voor de aanschaf van nieuwe nachthokken voor de konijnen en voor nieuwe, knaagbestendige hooiruiven.

Bied Een Dier Een Nieuw Kans (BEDENK) is uitgekozen door ambtenaren van de gemeente als goed doel waar de opbrengst heengaat van gevonden voorwerpen die niet meer worden opgehaald. Naar verluidt gingen veruit de meeste stemmen naar BEDENK aan de Van Oosten de Bruijnstraat.

De stichting draait volledig op vrijwilligers en ontvangt geen subsidies. Het afgelopen jaar werden er zo’n vijftig gevonden dieren bij stichting BEDENK binnen gebracht (met name konijnen en cavia’s). Sommigen konden weer met hun eigenaar worden herenigd. Maar voor de meesten moest de stichting op zoek naar nieuwe eigenaren. Zo heeft stichting BEDENK op dit moment 67 ratjes zitten, 30 werden er achtergelaten in een krat bij een kinderboerderij, daar bleken een aantal zwangeren tussen te zitten, dus het heeft zich inmiddels vermenigvuldigd.

Voor de uitreiking had de wethouder zijn drie enthousiaste dochters meegenomen. Tijdens de rondleiding werden alle dieren uitvoerig bekeken en werd pa al snel gevraagd of er niet een paar cavia’s mee naar huis mochten.

Veel mensen weten stichting BEDENK te vinden als ze, om wat voor reden dan ook, niet langer meer voor hun dieren kunnen zorgen. Deze worden dan netjes afgeleverd en niet op straat gezet, dat waren er dit jaar ongeveer 150. Met de gevonden dieren erbij kreeg de stichting dit jaar dus zo’n 200 dieren binnen.

Gelukkig zijn er ook veel mensen die stichting BEDENK weten te vinden wanneer ze op zoek zijn naar een nieuw huisdier. Hierbij helpt ook de aanwezigheid van het op hetzelfde terrein gevestigde Huisdierencentrum Haarlem.

Meer informatie over de stichting en de dieren die een baasje zoeken zijn te vinden op: bedenk

 

Reacties