Spectaculaire opening Vijfhoek kunstroute met ook zondag 26 mei kunst en muziek

Foto: Charles Duijff

Op vrijdag 24 mei vond in de Nieuwe Kerk de spectaculaire opening plaats van de Vijfhoekkunstroute 2024. Het thema dit jaar ‘Spiegeling’ inspireerde choreograaf Fred Rosenhart bij het maken van een bijzondere- en kleurrijke opening met daarbij muziek van hofcomponist René de Graaff.

Tekst en foto’s Charles Duijff. Film John van der Wal (Youtube 023TVonline)

Hieronder diverse foto’s van de opening in willekeurige volgorde. Verderop vindt u een leuk filmpje van John van der Wal en een link naar alle foto’s.

Ook zondag zijn de kunstwerken nog volop te bewonderen. De exposities in de bibliotheek zijn op zondag van 12.00 tot 16.00 uur te bezichtigen. Hieronder werk van Maarten van den Burg en daaronder Maarten……         Bekijk hieronder twee films van John van der Wal

Kunstanares Mirjam Verschoor (zie ook filmpje)Het publiek in de kerk voorafgaand aan de opening Fragmenten uit de openingsshow Muziek in het proveniershofDit jaar zal er in het Proveniershof naast de kunstexposities op zondag 26 mei driemaal een halfuur worden gezongen door het Wereldkoor Haarlem om 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Screenshot Een vervalst kunstwerk

Het is een nieuwe traditie geworden: elk jaar organiseert de Vijfhoekkunstroute een activiteit die kinderen (en soms ook volwassenen!) op een speelse manier betrekt bij kunst en tevens een educatief karakter heeft.
Dit jaar kunnen jonge kunstdetectives (vanaf 7 jaar) op zondag 26 mei in de Nieuwe Kerk op zoek naar een vervalsing van een beroemd kunstwerk. Het boekje met aanwijzingen voor deze kunstspeurtocht is voor € 2,-* te koop bij de suppoosten in de Nieuwe Kerk. (* gratis voor HaarlemPas-houders) KLIK HIER voor het bekijken van alle foto’s

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen