Haarlemse Mini-Concerten 23 juni van start met Silhouet Kwartet

Het Silhouet Kwartet
Het Silhouet Kwartet
Foto: Aangeleverd

HAARLEM – Net als voorgaande jaren heeft Stichting Haarlemse Mini-concerten voor dit jaar weer een reeks prachtige klassieke miniconcerten georganiseerd.

De Stichting Haarlemse mini-concerten biedt podium aan jong muzikaal talent in samenwerking met het Prinses Christina Concours te Den Haag. Er worden in de cultuurluwe perioden in het centrum van Haarlem concerten aangeboden in het klassieke genre. De bijdragen van de bezoekers is vrijwillig en aan het einde van het concert is er ruimte om te doneren.

De stichting streeft ernaar kwalitatief hoogwaardige concerten te organiseren die toegankelijk zijn voor iedereen. De bijzondere locatie (Zang & Vriendschap, Jansstraat 74) en een concerttijd van een uur zorgen ervoor dat de talentvolle jonge klassieke musici zich op de juiste manier kunnen presenteren en de concerten voor een breed publiek aantrekkelijk en laagdrempelig zijn.

Het eerste Mini-Concert is op zondag 23 juni. Dan is het podium voor het Silhouet Kwartet. Het programma dat zij spelen:

  • Thomas Beijer: Ruysdael’s Windmill
  • Dvorak: uit kwartet no.12 ‘American’, deel 2 (Lento)
  • Grieg: uit kwartet no.2: deel 1 (Sostenuto-Allegro vivace e grazioso)
  • Willem Jeths: Paessagio Dramatico
  • Mozart Divertimento in F, K.138 (I Allegro, II Adagio, III Presto0

Het concert begint om 16.00 uur en duurt tot 17.00 uur (zaal open om 15.30 uur). Locatie: Gebouw Zang & Vriendschap, Jansstraat 74, Haarlem.Over het Silhouet Kwartet
Het Silhouet Kwartet bestaat uit Lyke Nota (19), Vera Backer (19), Niek de Boer (18) en Joost de Boer (20). Het kwartet is opgericht in 2021, en heeft sindsdien 2 jaar les gehad van Jan-Ype Nota aan de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Inmiddels zijn zij niet alleen in Groningen, maar ook in Den Haag gevestigd.

Ook hebben zij inmiddels masterclasses gekregen van o.a. het Alma Quartet, Ruysdael Kwartet, Quartetto Casals, Delta Piano trio, en Pieter Wispelwey.

Op het Aurora Festival in 2022 ontving het kwartet de Emmy Verhey Festival Award, waarna een uitnodiging volgde om aldaar te spelen. Een jaar later gaven zij zelf een concert op het Aurora Festival 2023. Het kwartet geeft geregeld concerten in Groningen en omgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen