Noodlijdend Bristol doet kleding en schoenen in de uitverkoop

Foto: Wim Meijer Fotografie

Mode- en schoenenwinkelketen Bristol start vanaf donderdag met een grote uitverkoop in Nederland en België. Dat meldt moederbedrijf Euro Shoe, dat vorige week een vorm van uitstel van betaling aanvroeg in België. Met de actie wil Euro Shoe “de continuïteit van de organisatie garanderen”, meldt de onderneming in een verklaring.

(bron: ANP / Nieuws.nl)

“Klanten zullen vanaf donderdag in alle Bristol-winkels én online straffe kortingen van 30 procent en 50 procent kunnen shoppen op een groot deel van de collectie”, laat het Belgische bedrijf weten. “Ook reeds afgeprijsde artikelen zullen van extra kortingen voorzien worden. Bristol is van plan wekelijks afprijzingen te blijven toevoegen.”

Euro Shoe kampt met de nasleep van de coronacrisis en koopkrachtdaling en had in de tweede helft van vorig jaar te maken met een hard gedaalde omzet. “Eigenlijk zijn we na de covidpandemie nooit meer uit de crisis geraakt”, zei topvrouw Elise Vanaudenhove eerder nog.

Afgelopen vrijdag heeft de onderneming een gerechtelijke reorganisatie aangevraagd, om zoveel mogelijk banen bij Bristol te redden. Daarnaast geeft de tijdelijke opschorting van betalingen aan externe partijen het bedrijf de tijd om medewerkers te begeleiden naar nieuw werk. De bedrijfsactiviteiten lopen in die periode door en ook de lonen worden betaald.

De stap raakt in België naar verwachting 170 medewerkers en een honderdtal zelfstandige ondernemers en hun personeel. Op de thuismarkt heeft Bristol 117 winkels. De ongeveer tachtig Nederlandse vestigingen vallen niet onder de aanvraag van een gerechtelijke reorganisatie, maar ook voor die activiteiten zoekt Euro Shoe een nieuwe eigenaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen