Nova College CIOS introduceert eerste Haarlemse sportbox tijdens Nelson’s Picknick

CIOS team Nelsons picknick
CIOS team Nelsons picknick
Foto: Aangeleverd

HAARLEM – Studenten Nova College CIOS Haarlem Hoofddorp introduceren met SportSupport en Buurts Haarlem de eerste Haarlemse sportbox op woensdag 12 juni tijdens de jaarlijkse Nelson’s Picknick in het Haarlemse Nelson Mandelapark. De activiteit is onderdeel van de jaarlijkse Vitaliteit in de buurt-projectweken van het CIOS.

Buurtbewoners van het Nelson Mandelapark zijn tijdens Nelson’s Picknick van 14.00 – 19.00 uur welkom om mee te doen aan een programma met sportieve activiteiten verzorgd door CIOS studenten. Tussen 14.30 – 15.00 uur demonstreren de CIOS studenten de sportbox. De sportbox is een mobiele houten kist gevuld met sport- en spelmaterialen beschikbaar voor alle bewoners van de Indische en Transvaalbuurt.

De sportbox is gevuld met onder andere jongleerspullen, voetballen, badmintonrackets, jeu de boules ballen om de hele buurt samen in beweging brengen. Vanuit buurtcentrum Het Fjord kan de sportbox naar elke gewenste locatie in de buurt worden verplaatst en Buurts Haarlem regelt de uitgifte. De sportbox is tot stand gekomen via een samenwerking tussen SportSupport en het CIOS en is dankzij het Haarlems Sportakkoord gerealiseerd. Meer informatie is te vinden op sportindewijk.nl/nelson-mandela-picknick.

Vitaliteit in de buurt
Vitaliteit is wat het CIOS beweegt. Daarom houden eerstejaars CIOS studenten met hun docenten deze maand vitaliteitsactiviteiten voor diverse doelgroepen in en om het Nelson Mandela Park: van kinderen van basisschool De Cirkel tot ouderen met een haperend brein. De activiteiten, in samenwerking met SportSupport en Buurts Haarlem, brengen de buurtbewoners samen en introduceren bij hen de sport- en spelmogelijkheden in de buurt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen