Stichting Kinderfeestbeest 25 jaar en vierde dat in dierentuin Artis Amsterdam

Foto: Charles Duijff

Vrijdag 7 juni 2024 vertrok een lange stoet van ambulances, brandweer- en politieauto’s met gillende sirenes vanaf het Spaarne Gasthuis Haarlem richting dierentuin Artis in Amsterdam. Aan boord kinderen met met een handicap of zorgbehoefte, samen met hun¬†ouders, broertjes en zusjes.

Foto’s Charles Duijff. Film John van der Wal (Youtube 023TVonline)

Dit fantastische evenement werd georganiseerd door de dit jaar 25-jarige Stichting KinderBeestFeest, een stichting die chronisch zieke kinderen, kinderen met een specifieke zorgbehoefte en/of kinderen met een beperking een onbezorgde tijd wil geven. Daartoe wordt eens per jaar voor deze kinderen en hun thuiswonende gezinsleden of verzorgers een kosteloze, zorgeloze en feestelijke avond georganiseerd, in samenwerking met ARTIS.

KLIK HIER voor de website van Stichting Kinderfeestbeest

Vanaf diverse locaties (bezoek de website) vertrekken feestelijk versierde ambulances richting Artis. Voor vertrek van de lange stoet mogen de kinderen bijvoorbeeld achter het stuur van een ambulance of brandweerwagen zitten. Bovendien worden ze opgewacht door Disney- en Sprookjesfiguren, waarmee ze natuurlijk graag op de foto gaan…..Ook Elsa de IJskoningin wilde weleens proeven hoe het voelde in de cabine van een grote brandweerwagen.

De voertuigen waren feestelijk versierd
Bekijk hieronder het leuke filmpje van John van der Wal. Daarna treft u afbeeldingen in willekeurige volgorde (klik op een afbeelding voor uitvergroting)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen