Haarlemse archeologiedag in de Bakenesserkerk

Foto: Bureau Archeologie Haarlem

HAARLEM – De archeologen van de gemeente Haarlem organiseren zondag 16 juni tijdens de Nationale Archeologiedagen een wervelend programma. In de Bakenesserkerk laten zij van alles zien over hun werk, zijn er archeologische workshops, rondleidingen door de buurt, korte lezingen en kinderactiviteiten.

De PKN, Stichting voor Onderzoek Historische Tabakspijpen, is deze dag ook aanwezig in de kerk om meer over gevonden kleipijpen te vertellen. Heeft u een kleipijpje of heeft u een andere vondst gedaan in Haarlemse bodem, neem deze dan mee zodat specialisten ernaar kunnen kijken. Tevens is er een mini-tentoonstelling ‘Archeologie van zolder’, waarin een paar vondsten te zien zijn die recentelijk aan Bureau Archeologie zijn overgedragen.

Een greep uit het programma van 16 juni
Tussen 10 en 16 uur kan iedereen een kijkje nemen in de Bakenesserkerk, waar allerlei archeologische vondsten te zien zijn. Er zijn workshops beerputmateriaal onderzoeken en  middeleeuws aardewerk, hoe teken je een archeologische vondst en bekijk archeologische voorwerpen eens goed van dichtbij.  Ontdek meer over historische kleipijpen: wat kan je te weten komen over de makers en herkomst ervan? Wie vondsten uit Haarlemse bodem heeft, kan ze meenemen naar het vondstenspreekuur.

Het Gilde Haarlem geeft rondwandelingen(ca. 45 minuten) in de Bakenesserbuurt, ooit het gebied van brouwers, schilders en pottenbakkers. Voor kinderen is er een speurtocht, een knutselhoek en kan er met kastelenlego gebouwd worden.  Meer informatie en het volledige programma met de tijdstippen van lezingen en rondleidingen is te vinden op https://www.archeologischmuseumhaarlem.nl/.

Locatie
De Bakenesserkerk, Vrouwenstraat 12 in Haarlem. Zondag 16  juni van 10.00-16.00 uur.  Toegang is gratis.

Nationale Archeologiedagen
De Nationale Archeologiedagen op 14, 15 en 16  juni brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Het hele programma voor deze dagen staat op https://archeologiedagen.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen