Nieuwe verdachte opgepakt na dodelijke steekpartij Zomerkade

Politierechercheurs doen nog steeds onderzoek op de Zomerkade.
Foto: politie Haarlem

De politie heeft op nieuwjaarsdag nog een nieuwe verdachte opgepakt in het onderzoek naar een dodelijke steekpartij tijdens Oud en Nieuw op de Zomerkade. Het gaat om een 24-jarige Haarlemmer die is aangehouden. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Tijdens de steekpartij overleed een 22-jarige Haarlemmer. Komende vrijdag lopen vrienden van hem waarschijnlijk een stille tocht voor hem onder meer om te protesteren tegen zinloos geweld. Het verhaal gaat dat het slachtoffer een ruzie wilde sussen. Een man of vrouw heeft hem daarbij met een mes dodelijk geraakt.

Zes Haarlemmers zijn aangehouden, vier mannen en twee vrouwen. Eerder in de Nieuwjaarsnacht zijn al vijf verdachten aangehouden. Het gaat om twee Haarlemse vrouwen van 20 en 21 jaar oud en drie mannen uit Haarlem van 20, 23 en 25 jaar oud. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld.

Het rechercheteam onderzoekt wat er precies gebeurd is en het aandeel van de aangehouden verdachten. De politie komt graag in contact met getuigen, of met mensen die informatie hebben over wat er zich in de Nieuwjaarsnacht op de Zomerkade en omgeving heeft afgespeeld.

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. De politie wijst erop dat anoniem melden ook kan, via 0800-7000. Of via een online formulier

 

Reacties