112

Politiehond Jimi overmeestert man met neppistool op Grote Markt

Jimi.
Foto: politie haarlem

Diensthond Jimi heeft, met zijn geleider en collega’s, maandagmiddag rond half vier een man overmeesterd die met een nepvuurwapen mensen had bedreigd in het centrum van Haarlem. Na de bedreigingen was de man een horecagelegenheid aan de Grote Markt binnengelopen.

Jimi is de opvolger van diensthond Tyson die per 1 januari met pensioen is gegaan. Voor Jimi, zo meldt de politie trots, dus een spannende start van zijn eerste officiële dienstjaar.

Veiligheid

Diverse mensen maakten ’s middags melding dat de man met het vuurwapen aan het dreigen was op de Grote Markt. Het was op dat moment totaal onduidelijk of het om een echt of om een nepvuurwapen ging. Alle veiligheidsmaatregelen werden daarom genomen, zeker omdat de man een horecagelegenheid binnen was gegaan. Mensen die zich op dat moment in die gelegenheid bevonden werden in veiligheid gebracht.

Vervolgens is de man, met Jimi voorop, aangehouden. De verdachte kon direct worden overmeesterd en is aangehouden. Uit onderzoek na de aanhouding bleek pas dat het ging om een nepvuurwapen.

De recherche wilt graag met mensen in contact komen die bedreigd zijn. Niet alleen om een aangifte op te nemen, maar ook om slachtofferhulp aan te bieden. Bent u bedreigd? Neem dan contact op via 0900-8844.

Reacties