112

Start stille tocht doodgestoken Sjeddy verplaatst naar Reinaldapark

Eerbetoon aan de doodgestoken Haarlemmer Sjeddy.
Foto: haarlemnieuws

De stille tocht aanstaande vrijdag voor de doodgestoken Sjeddy uit Haarlem begint niet op de Zomerkade, maar vanaf de parkeerplaats naast het Reinaldapark, bij de moskee Selimiye. Dat hebben familie en politie bepaald.

Vanwege de grote interesse en de daardoor verwachte drukte is het beter te beginnen met lopen vanaf een ruimere plek. Ook is er meer parkeerruimte. De familie en vrienden verzamelen vanaf zeven uur ’s avonds op deze plek. Voor achten begint de tocht. Onder begeleiding van de politie gaat de stoet richting de Zomerkade, waar Sjeddy Taher Ibrahim (22) nieuwjaarsnacht overleed aan de gevolgen van een messteek.

Op de Zomerkade is vrijdag de mogelijkheid tijdens een moment van stilte de overleden Haarlemmer te herdenken, bloemen neer te leggen en eventueel een kaarsje te branden. De tocht eindigt bij het Drilsmaplein. Politie en familie roepen de aanwezigen op geen onrust te veroorzaken.

,,De politie zal ons begeleiden om de tocht in goede orde te laten verlopen. Wij en alle anderen willen zeker geen onrust veroorzaken. We gaan ervan uit dat omstanders ook hier voor respect tonen. Deze tocht is een eerbetoon georganiseerd dankzij Eva Naomi. Die wij willen bedanken voor dit mooie gebaar. Nogmaals: Dit willen wij en het moet in alle rust verlopen….iedereen bedankt voor alle steun en tot vrijdag”, schrijft halfbroer Jeroen op de speciale Facebookpagina.

Het begrafenisgebed en de begrafenisplechtigheid zijn een dag later.

Reacties