PvdA-leider Samsom pept afdeling Haarlem op

Het was erg warm in het Dolhuys.
Foto: haarlemnieuws

Partijleider Diederik Samsom van de PvdA heeft zondagmiddag een bezoek gebracht aan de nieuwjaarsreceptie van de afdeling Haarlem in het museumcafé Thuys van het Dolhuys aan de Schotersingel.

In het drukke en dus warme café gaf de politieke leider een begeesterde peptalk over ‘de stille terugkeer van het zelfvertrouwen in Nederland’ die nu gaande zou zijn. Hernieuwd zelfvertrouwen dat zijn eigen partij eigenlijk misschien ook wel nodig heeft, gaf hij toe. De PvdA staat er niet best voor in de peilingen.

Stille, hardwerkende krachten

Tegenover fatalisme over de financiële toekomst van Nederland en geschreeuw langs de zijlijn, op Facebook en op Twitter staan volgens Samsom de stille, gematigde en hardwerkende krachten die Nederland uit de crisis hebben geholpen. Daarmee doelde hij niet op politici als hijzelf, maar de leraar, verpleegkundige en andere Nederlanders die door hard werken er weer voor hebben gezorgd dat de crisis over zou zijn.

Hij wees ook op de rol van vrijwilligers die er met deze stille krachten voor hebben gezorgd dat de armoede in Nederland afneemt en de sociale ongelijkheid ook. Koren op de molen van een zaal vol partijleden natuurlijk. Hij benadrukte dat de PvdA in het kabinet een grote rol speelt rond de vluchtelingen die naar Europa willen komen. Nederland is voorzitter van ‘Europa’ en daarom van groot belang bij het zoeken naar oplossingen van het vluchtelingenvraagstuk. ,,Wij zijn de partij die de sleutel heeft tot de oplossing”, zei hij tegen de Haarlemse PvdA-leden.

Daarvoor en daarna nam hij uitgebreid de tijd om aanwezigen te woord te staan. Dat ging van PvdA-raadsleden naar de huidige en de vorige PvdA-burgemeester van de stad, Jaap Pop en Bernt Schneiders, tot aan (fractie)leden van Trots Haarlem en hun partner die met het PvdA-kopstuk op de foto gingen.

Diederik Samsom, Jaap Pop en Bernt Schneiders.
Diederik Samsom, Jaap Pop en Bernt Schneiders.

Reacties