Gedempte Oostersingelgracht wordt ‘groene singel’

mei 31 , 9:30 Nieuws
16x9 groene singel
HAARLEM - De gemeente Haarlem wil, samen met de bewoners, een deel van de Gedempte Oostersingelgracht omvormen tot een ‘groene singel’. Dat betekent minder asfalt en meer dan 4.000 m2 extra groen.
(bron: Gemeente Haarlem)
Het initiatief voor de Groene Singel komt van omwonenden van de Gedempte Oostersingelgracht. De gemeenteraad heeft het initiatief omarmd. Sietske van den Broek is een van de initiatiefnemers uit de buurt: “Wat begon als een project om meer groen in de wijk te krijgen, is inmiddels een project geworden waar veel wensen bij elkaar komen.”
Meer ruimte voor de fiets
Het nieuwe groen moet ruimte bieden voor ontmoeting, buurtevenementen en sport en spel in de Scheepmakersdijkbuurt. De auto krijgt minder ruimte in het gebied. De fiets juist meer. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de komst van bussen in de toekomst. Dit sluit aan bij het mobiliteitsbeleid in de stad. De randvoorwaarden van het plan zijn vastgelegd in een zogeheten kaderstellende startnotitie. Die wordt vastgesteld door de gemeenteraad.
Meedenken en meedoen
Voor omwonenden vindt een informatiebijeenkomst plaats in De Koepel op dinsdagavond 18 juni van 19.30 – 20.30 uur. Najaar 2024 kunnen bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden meepraten over de nieuwe inrichting van het gebied.
Nieuwsbrief vanuit bewonersgroep
De betrokken bewonersgroep verstuurt een nieuwsbrief over dit project. Men kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief door een online formulier in te vullen op de webpagina Nieuwsbrief Groene Singel .
Meer weten
Meer over herinrichting van de Gedempte Oostersingelgracht is te vinden op de pagina Herinrichting .