Nu met film: Geen uitslaande brand op Haarlemse hofjes, maar toch al 15 jaar Brandbezoek!

10 sep 2023, 9:16 Nieuws
wienen willem
Op 6 september werd in de Haarlemse Gravenzaal van het stadhuis aan burgemeester Jos Wienen symbolisch de ‘eerste’ krant van de 50e editie van de Haarlemse Hofjeskrant overhandigd.
Tekst en foto's Charles Duijff, film John van der Wal (Youtube 023TVonline) Klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting)
Passionele inzet van journalisten/fotograven met aandacht voor de geschiedenis en schoonheid van Haarlem is sowieso een 'hoffelijk' streven! Redacteur Willem Brand van de Haarlemse Hofjeskrant mag, bijgestaan door collega's, zondermeer dé 'Hofleverancier' worden genoemd van het Haarlemse Hofjesnieuws. Hij bezoekt de vele Haarlemse hofjes al zo'n 15 jaar en kent daardoor wellicht alle ins en outs van de bewoners, de actuele staat van de huisjes, van schilden- en regentenborden, van de tuinen en bestrating, noem het allemaal maar op. Michaëla J. Bijlsma (Nw Gracht Producties) presenteerde de feestelijke bijeenkomst. Op onderstaande foto Michaëla.Eerst vertelde burgemeester Wienen een stuk geschiedenis over de Gravenzaal en de panelen daarin met afbeeldingen van maar liefst 19 graven.Daarna sprak Heemstedenaar Jan Willemink namens het bestuur van de Stichting Hofjeskrant.Vervolgens nam Lieuwke Zoodsma (Voormalig directeur Noord Hollands Archief) het woord namens de stichting Haarlemse HofjesMichaëla kreeg assistentie van Frans Hals persoonlijk…(Acteur-schrijver-kunstschilder-theatermaker Fred Rosenhart) Frans Hals hield een Intermezzo, hetgeen natuurlijk als altijd 'goed uit de verf kwam' Iesje Vermeulen (St. Vrolijke noot) vertelde over de start van de HofjeskrantDaarna kwam het officiele gedeelte. Burgemeester Wienen kreeg het 1e exemplaar van de 50e Hofjeskrant aangeboden...Jessica van Noord zorgde voor een feestelijk Hofjeslied
michaela a
wienen fr hals
jan willemink
lieuwe zoodsma
michaela fr hals 1
toespraak b
wienen willem
jessica v noord
Het filmpje van John van der Wal op Youtube-kanaal 023TVonline
De redactie van Haarlem.nieuws.nl maakte een foto-impressie van de feestelijke 6e september en filmer John van der Wal zorgde voor film. De foto's hieronder staan in willekeurige volgorde. Boven de laatste afbeelding treft u een link naar alle foto's.























KLIK HIER voor het album met alle foto's