Gezocht: Konijn (3+) – Miniatuurtheater voor allerkleinsten in Openluchttheater Caprera

mei 20 , 14:00 Nieuws
BLOEMENDAAL - Op zondag 9 juni speelt peutervoorstelling Gezocht: Konijn (3+) in openluchttheater Caprera. Sinds 2011 toert de voorstelling van regisseur René Geerlings langs theaters en festivals in Nederland, België, Engeland, Schotland en Oostenrijk. Nu van December 2023 tot en met Juli 2024 komt deze voorstelling voor de allerkleinsten terug naar de Nederlandse theaters.
Gezocht: Konijn
In Gezocht: konijn gaan drie politieagenten op zoek naar een konijn dat ontsnapt is uit de gevangenis. Konijnen houden zich namelijk niet aan de regels. Ze graven overal holen zonder daar een vergunning voor te vragen, eten wortels waar ze niet voor hebben betaald en poepen op straat. Ze hebben enorme oren, maar luisteren ho maar. Er begint een achtervolging waarbij het konijn, in de vorm van een vingerpop, steeds ergens anders in de miniatuurstad verschijnt. Uiteindelijk blijkt de stad overgenomen door konijnen en groeien er zelfs bij de baas van de politie konijnenoren.
Help jij ons mee deze zaak op te lossen?
Wortel-TEL-lied
Na afloop van de voorstelling voor vrij publiek wordt de voorstelling uitgebreid met het wor-tel-TEL-lied. De acteurs benoemen met de kinderen de groenten en de dieren die in de voorstelling voorkomen. Aan de hand van tekeningen worden deze reeksen uitgebreid en wordt er geteld. Tot slot studeren de acteurs met de kinderen het wor-tel-TEL-lied in.
René Geerlings over Gezocht: konijn
“Toen ik gevraagd werd iets te maken voor 3+, dacht ik "Hoe krijg je die peuters eigenlijk stil". Zelf was ik toen ik zo oud was altijd zwaar onder de indruk van politieagenten. Het zou dus CSI Miami moeten worden voor driejarigen. Ook wilde ik iets doen met schaal, zodat de doelgroep zich eens groot zou voelen in plaats van klein. Vandaar de maquette.”
Gezocht: Konijn
in Bloemendaal:
  • Openluchttheater Caprera, Hoge Duin & Daalseweg 2
  • Aanvang: zondag 9 juni, 11:00u, 13:00u en 15:00u
  • Entree: vanaf €13,50
  • Tickets: 023-52 500 50 / www.caprera.nu .