Goudmakersdag in Oost met creatieve exposities en presentaties

jun 24 , 15:20 Nieuws
goudmakersdag
HAARLEM - Na twee succesvolle edities van Goudmakers in Haarlem-Noord was het dit jaar de beurt aan Oost. In mei startten hier maar liefst acht workshopreeksen op diverse plekken in de wijk.
Onder begeleiding van creatieve makers, zoals een kunstenaar, theaterdocent en danser gingen buurtbewoners creatief aan de slag. Er werd gedanst, getrommeld, getekend, gekleid en er zijn een prachtig wandkleed, een groot houten kunstwerk én bijzondere collages gemaakt. Op zondag 7 juli is het zover: dan presenteren de deelnemers hun creaties aan vrienden, familie, buurtbewoners en andere geïnteresseerden tijdens Goudmakersdag 2024.
Iedereen is van harte welkom om op Goudmakersdag te komen kijken naar de exposities en presentaties op verschillende locaties in Oost. Om 12.30 start Goudmakersdag in het Slachthuis, waar artistiek leider Eva Durlacher de dag officieel opent. Hierna trapt muzikant Glenn Liebaut samen met zijn groep deelnemers af met een spetterend trommel-optreden. Ook kun je hier een bijzondere toneelvoorstelling bijwonen en nemen de vertellers van Gouden Verhalen je mee in hun bijzondere verhalen. Daarnaast wordt er buiten een groot kunstwerk onthuld van hout en wilgentakken. Vanaf 15.00 gaat het programma verder in het Reinaldahuis. Hier prijkt een uniek wandkleed aan de muur waaraan deelnemers met naald, draad én een bijzondere marmertechniek hebben gewerkt. Ook de prachtige geborduurde fotocollages die zijn gemaakt onder begeleiding van Brenda Amsing zijn hier te bewonderen. Wie benieuwd is naar de werken van klei kan deze hier op foto’s bekijken. Daarnaast geniet je hier van de voorstelling van Andrew Greenwood (die echt iedereen in beweging krijgt!) en zijn dansgroep. De trommelaars geven ook hier een live optreden.
goudmakers portretten
Na alle creatieve indrukken en feestelijke presentaties start rond 16.00 uur de borrel. Onder het genot van een drankje kun je er napraten met de deelnemers en workshopleiders en proosten op de mooie creaties en nieuwe ontmoetingen die Goudmakers 2024 heeft voortgebracht!
Kunst kijken na Goudmakersdag
Het wandkleed is na de Goudmakersdag te zien bij Stichting Turquoise aan het Prins Beatrixplen 51-53 in Haarlem. De expositie met geborduurde fotocollages is tot woensdag 10 juli te zien in het winkeltje van het Reinaldahuis (open tussen 9.00 - 12.30 uur). Het kunstwerk van keramiek is te zien in Ontmoetingscentrum Hofstroom aan de Frans van der Wielstraat 135 in Haarlem (doordeweeks open van 10.00 - 16.00 uur).