Gratis excursies in Kennemerduinen en duinen bij Castricum op Dag van de Duinen

jun 11 , 19:42 Nieuws
kennemerduinen door piet veel 915x518 kopieren2
KENNEMERLAND - Tijdens de Dag van de Duinen op zaterdag 29 juni vraagt Stichting Duinbehoud aandacht voor de kwetsbaarheid en de schoonheid van de duinen in de vorm van excursies.
Men kan rondom de Dag van de Duinen gratis deelnemen aan een van de bijzondere excursies die Stichting Duinbehoud rondom de Dag van de Duinen heeft uitgestippeld. Men kan op pad met een echte duinkenner en ontdekt tijdens de wandeling de veelheid aan planten en dieren in de duinen. Een leerzame en leuke ervaring gegarandeerd!
Men kan deelnemen onderstaande excursies:
Excursie: Geschiedenis van waterwinning in de Kennemerduinen
Duinkenner en hydroloog Piet Veel neemt je mee door de geschiedenis van de waterwinning in de Kennemerduinen. In 2003 is de waterwinning in het gebied beëindigt en sindsdien heeft de natuur zich hersteld. Tijdens de fietsexcursie gaan we met eigen ogen zien dat 20 jaar na het stopzetten van de waterwinning de karakteristieke duinnatuur weer op grote schaal aanwezig is.
Excursie: Waterwinning en natuur rondom Castricum aan zee
Wil jij meer weten over de samenhang tussen waterwinning en natuur? Ga mee op pad met deze fietsexcursie en ontdek de belangrijke rol die de duinen spelen bij de winning en zuivering van drinkwater. Hydroloog Sander de Haas gaat je er alles over vertellen. Het duin is rijk aan bijzondere soorten. Bloemen, insecten en in de waterwingebieden de vele soorten vogels gebonden aan riet en open water. Misschien bloeien de orchideeën al?
Aanmelden
Aanmelden of andere excursies bekijken kan via www.duinbehoud.nl/dagvandeduinen/gamee .