Haarlem Spaarnestad Concert 24: minder boten, maar als altijd met betoverende noten

jul 07 , 17:51 Nieuws
Dankzij regenbuien en harde wind liep het 's avonds rond zes uur nog niet 'storm' wat publiek en boten betreft, voor het bijwonen van het traditionele Spaarnestad Concert op de Haarlemse Bakenessergracht. Later verbeterde de weersomstandigheden gelukkig en kwam er toch nog aardig wat publiek genieten van een prachtig- en gevarieerd muzikaal programma.
Tekst, Charles Duijff, Foto's/film Charles Duijff & John van der Wal (Youtube 023TVonline)
Het Spaarnestad Concert begon dit jaar een uur eerder dan gebruikelijk vanwege de voetbalwedstrijd Nederland-Turkije, die om 21:00 uur van start zou gaan. Het in Haarlem zeer bekende Ampzing Genootschap verzorgde de opening. Zie filmpje. Daarin ook te zien Sanne Vera, die verderop wordt vermeld.
Vervolgens zochten de musici van het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) hun plaats op het podium. (zie ook openingsfoto)
Dit geweldige jeugdorkest stond deze keer onder leiding van dirigent Samuel Tamarit Otero. Het Ampzing Genootschap en het KJO werden geïntroduceerd door presentator Rene Kint Hieronder dirigent Samuel Tamarit Otero (
presentatorart
Het bewonderenswaardige jongerenorkest uit Kennemerland verdient zeker een extra compliment voor de begeleiding van diverse artiesten gedurende het Spaarnestad Concert, zoals de sopraan Donij van Doorn en bariton JW Baljet. Verderop treft u daarvan ook foto's en film.
kjo art
Na de eerste klanken van het KJO trad muzikaal jeugdtalent van de Haarlemse Stichting H.A.R.T. Sanne Vera op. Sanne is 16 jaar oud, ze zingt en ze bespeelt diverse instrumenten, waaronder gitaar, toetsen en mondharmonica. Zie onderstaand filmpje .
Na het optreden van Sanne Vera was het tijd voor sopraan Donij van Doorn
zangeres album2
en bariton JW Baljet.
en bariton JW Baljet
tenor 2
Na hun solo-optreden zongen zij een duet
zangeres tenor2
De afsluiting was voor Popkoor Harlem Nocturne, bijgestaan door Ellen Alphenaar, met 'Heel Haarlem zingt Nijgh'
ellen2
paukenist art
kjo art2
aplaus art
art a
filmerart
aanvang1
photo 2024 07 07 10 07 08 1
photo 2024 07 07 10 07 09 1
wienenart
van huis uitart
sloepart
sanne present art