Havenfestival trekt tienduizenden bezoekers naar IJmuiden

jun 23 , 9:31 Nieuws
494a9594 kopieren
IJMUIDEN - Het nautische en cultureel evenement op de Trawlerkade in IJmuiden is dit jaar opnieuw goed voor tienduizenden bezoekers. Twee dagen lang staat de Trawlerkade volledig in het teken van kunst, cultuur, de visserij en de havens.
Zaterdag 22 juni ging het evenement van start waarbij een ieder kan genieten van de schepen aan de kade, muziek en entertainment, volop kunstuitingen en natuurlijk allerlei lekkernijen uit zee waaronder uiteraard de Hollandse Nieuwe. En voor de bezoekers met zeebenen is er ook de mogelijkheid om mee te varen met diverse schepen, zoals met de bijna 100 jaar oude stoomsleepboot Adelaar of met de Prins Hendrik van de KNZHRM.
Vandaag, zondag 23 juni, is de tweede dag van het Havenfestival, en als ’t goed is dan krijgen we een zonovergoten dag. Ideale omstandigheden om volop te genieten van alles wat het Havenfestival IJmuiden te bieden heeft.
Nieuws.nl-redacteur was zaterdag aanwezig op de Trawlerkade, net zoals fotograaf Ton van Steijn. Beide maakte een uitgebreide fotoreportage.
Hieronder alvast een kleine selectie: