Honkbalweek Haarlem klaar voor de 31e editie

mei 24 , 14:02 Nieuws
hwh 1
HAARLEM - Na een succesvolle editie in 2022, is de organisatie van Honkbalweek Haarlem 2024 volle gang. Het toernooi, dat plaatsvindt in het Pim Mulierstadion in Haarlem, wordt dit jaar gespeeld van 12 t/m 19 juli. Het evenement beleefde in 1961 zijn eerste editie en staat bekend als het grootste invitatiehonkbaltoernooi ter wereld. Honkballiefhebbers kunnen zich opnieuw verheugen op sterke nationale teams, spannende wedstrijden en een unieke sfeer.
Pitch clock
De zes deelnemende teams die aantreden zijn Japan, Chinese Taipei, Italië, de Verenigde Staten, Spanje en Team Kingdom of the Netherlands. Om de snelheid van de wedstrijden te waarborgen, gaat er voor het eerst in Nederland gespeeld worden met een ‘pitch clock’. Dit systeem zorgt voor meer tempo tijdens de wedstrijd, wat leidt tot een kortere duur van de wedstrijden.
E-zone, Old Stars Game en Fanzone
Naast tophonkbal ontbreekt het ook in het stadion niet aan overige entertainment. Rondom het stadion zijn er speciale ‘side events’ geprogrammeerd. Zo is er een E-zone voor een echte virtuele honkbalervaring. Ook staan er demonstratiewedstrijden en clinics op het programma en wordt er een speciale Old Stars Game gespeeld. In de Fanzone zijn er winkels met honkbalspullen- en kleding, bieden diverse eet- en drinkgelegenheden een ruim aanbod en worden bezoekers vermaakt met livemuziek en DJ’s.
Het bestuur van Honkbalweek Haarlem, onder leiding van voorzitter Peter van der Aart, is vastbesloten om van de editie van 2024 een onvergetelijk evenement te maken. Van der Aart: “We zijn een paar maanden verwijderd van de start van een nieuwe editie van de Honkbalweek. Ook deze zomer kijken we uit naar een geweldige Honkbalweek Haarlem, met een ijzersterk deelnemersveld, geweldige sfeer, innovaties op en rond het honkbalveld, enthousiaste vrijwilligers en toegewijde partners!"
Kaartverkoop
De kaartverkoop voor Honkbalweek Haarlem 2024 is inmiddels van start gegaan. Gedetailleerde informatie over deelnemers en ticketverkoop is te vinden op de officiële website en socialmediakanalen van Honkbalweek Haarlem.
De Honkbalweek kijkt ernaar uit om tienduizenden honkbalfans van over de hele wereld te verwelkomen voor een spectaculaire editie van dit prestigieuze toernooi.