Koninklijk Paar opent Koningsspelen in Hoofddorp

apr 26 , 22:27 Nieuws
koningsspelen2024 hoofddorp roos pierson 6b
HOOFDDORP – Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben vrijdagochtend 26 april, in aanwezigheid van 650 kinderen, het startsein gegeven voor de landelijke opening van de Koningsspelen op KBS Klippeholm en CBS Vesterhavet in Hoofddorp.
(bron: Koningsspelen / foto's: Roos Pierson)
De Koningsspelen startten traditiegetrouw met het gezamenlijk Koningsontbijt en vervolgens werden de Koningsspelen officieel geopend door het Koninklijk Paar. Voorafgaand aan het sportieve gedeelte deden alle kinderen mee met Daba Die Daba Daa, het Koningsspelenlied van 2024.
koningsspelen2024 hoofddorp roos pierson 5
De landelijke opening van de Koningsspelen was in Hoofddorp, maar door het hele land werd dit Sportieve Oranjefeest gevierd. Voor de 12e editie van de Koningsspelen schreven zich opnieuw 6.300 scholen met ongeveer 1,3 miljoen kinderen in. Ook scholen in het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland deden mee.
koningsspelen2024 hoofddorp roos pierson 4
Op basisscholen KBS Klippeholm en CBS Vesterhavet schoof het Koninklijk aan bij het Koningsontbijt om vervolgens met de 650 leerlingen het startschot te geven van de Koningsspelen 2024. Natuurlijk waren ook dit jaar Ron Boszhard en Britt Dekker van ZappSport aanwezig om de dag te presenteren.
koningsspelen2024 hoofddorp roos pierson 6
Ontdek!
De Koningsspelen stonden dit jaar in het teken van het thema ‘Ontdek!’. Kinderen werden uitgedaagd om nieuwe dingen op het gebied van sporten, bewegen en gezonde voeding uit te proberen. Ter inspiratie ontvingen de scholen een Sport- en Feestpakket met spelideeën, een online doe- en beweegprogramma, de mogelijkheid om een verbinding met een lokale sportaanbieder te leggen en het Koningsontbijt aangeboden door Jumbo.
koningsspelen2024 hoofddorp roos pierson 2
Koningsspelenlied 2024
Traditiegetrouw heeft Kinderen voor Kinderen ook dit jaar het Koningsspelenlied uitgebracht: Daba Die Daba Daa! Daba Die Daba Daa is het gevoel dat je krijgt van lekker bewegen en laat kinderen ontdekken hoe leuk sporten is.
Over de Koningsspelen
De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd in 2013 in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander, met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk en heel leuk zijn.
De landelijke coördinatie van de Koningsspelen is in handen van de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation.
koningsspelen2024 hoofddorp roos pierson 1