Moderne, hybride Volvo voor studenten Autotechniek Nova College

mei 16 , 13:38 Nieuws
nova volvo
Studenten Autotechniek van het Nova College campus Haarlemmermeer kunnen voortaan oefenen met een moderne, hybride auto: een Volvo XC90. Alex de Groot, van Volvo-dealer Hedin Automotive, heeft in samenwerking met Volvo Cars Nederland mogelijk gemaakt dat het Nova College de auto voor 10 jaar in bruikleen heeft.
Woensdag 15 mei was de feestelijke overhandiging in bijzijn van studenten en medewerkers.Alex de Groot, directeur Hedin Automotive Hillegom legt uit: ‘De auto is door Volvo gebruikt om systemen te testen voor autonoom rijden. Dat programma is nu afgerond en de auto is door Volvo Cars Nederland in de oorspronkelijke staat teruggebracht om door het onderwijs te kunnen worden gebruikt. In de automotive industrie vinden continu geavanceerde technische innovaties plaats. De transitie naar volledig elektrisch rijden, connectiviteit tussen auto en app en de snelle ontwikkelingen op het gebied van actieve en passieve veiligheid vragen om voortdurende scholing en ontwikkeling van mensen. Het vroegtijdig inspelen van scholen met relevante technische opleidingen is een must om aansluiting te houden met de behoefte aan technisch personeel. Met behulp van de Volvo XC90 trainingsauto kunnen studenten fysiek worden opgeleid op de actuele techniek in de auto. Dit met als uiteindelijk doel hen te enthousiasmeren en klaar te stomen voor hun toekomst.’
nova volvo overhandiging
Opleidingsmanager Ernst Dobber is heel blij met de aanwinst voor de werkplaats op school: ‘Vooral de communicatie van het voertuig is enorm gemoderniseerd – wat zorgt voor meer veiligheid - vergeleken met de oudere auto’s die we hier hebben staan’.