Nog nooit gebeurd: de hele dag geen treinen van en naar Amsterdam Centraal

jun 29 , 8:54 Nieuws
train 3714601 1280
RANDSTAD - In verband met werkzaamheden rijden er zaterdag de hele dag geen treinen van, naar en via station Amsterdam Centraal. Volgens de NS en ProRail is dat nooit eerder gebeurd. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.
(bron: ANP / Nieuws.nl)
Zaterdag begint een volgende fase van de grootschalige renovatie van het station en kan vanaf geen enkel spoor een trein vertrekken. Verder zijn sporen 14 en 15 een jaar lang niet beschikbaar voor treinen en gaat een groot deel van de oostelijke reizigerstunnel aan de IJ-zijde van het station dicht.
Reizigers wordt geadviseerd voor vertrek de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd. Er rijden wel bussen en metro's naar Amsterdam Centraal.
Ook de rest van het weekend en maandag rijden er minder treinen. Zo rijdt er zondag een NS-stopbus tussen Amsterdam Muiderpoort en Weesp, en rijden er zondag en maandag "zeer beperkt" treinen tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk. Reizigers moeten extra overstappen of een deel van hun reis met de bus of metro voortzetten.