Oekraïense auteur Max Kidruk geeft boekpresentatie in Bibliotheek Haarlem

12 mei , 9:05 Nieuws
maxkidrukcom
HAARLEM - De Oekraïense auteur en uitgever Max Kidruk (40) bezoekt op woensdag 15 mei Haarlem in het kader van zijn Europese tour voor zijn nieuwe boek “Colony”. Die avond presenteert hij dit science fiction boek dat het eerste in de “Dark Ages” serie is.
Hij geeft uitleg over de totstandkoming van het boek – waar natuurlijk een sterke link is met de verschrikkelijke situatie waarin Oekraïne nu verkeert. In “Colony” (Kolonie) is het Mars dat wordt gekoloniseerd en wordt beschreven welke gevolgen dat heeft voor de inwoners. De impact op het dagelijks leven op Mars maar ook de economisch en psychische gevolgen.
“Science fiction met een snoeiharde realiteit en wetenschappelijke basis. Het zal niet bij iedereen in de smaak vallen omdat het een blik in de toekomst werpt die er gruwelijk uit kan zien. Ik breng bewust deze dialoog op gang zodat deze blik in de toekomst geen realiteit wordt.”, aldus Max.
Daarnaast is er ook aandacht voor de andere boeken van Max en van zijn uitgeverij: Bearded Tamarin. Deze uitgeverij is door Max en zijn partner Tetiana Kidruk opgericht in 2022, in oorlogstijd dus. Zij publiceren non fictie en science fiction – door hun zelf geselecteerd. Maar hoe doe je dat terwijl jouw land in oorlog is en dagelijks ontberingen doormaakt. Is er ruimte, tijd en geld om te lezen en om te publiceren? Max geeft hier graag zijn visie op.
Het evenement in de Bibliotheek Haarlem Centrum – waarvan Haarlem4Ukraine mede organisator is – is in het Oekraïens en bedoelt voor de Oekraïense gemeenschap in Haarlem en omstreken. De opbrengst van de boekverkoop gaat naar goede doelen in Oekraïne door Max zelf geselecteerd.