Open Tuinen Weekend Groei & Bloei Zuid-Kennemerland

jun 02 , 17:17 Nieuws
18595494 1731380713540540 6913248652845390469 o
VELSEN / HEEMSTEDE / AERDENHOUT / HAARLEM - In het weekend van 15 en 16 juni organiseert Groei & Bloei, de grootste tuinvereniging van Nederland, haar landelijke Open Tuinen Weekend. Ook in Zuid-Kennemerland stellen trotse tuineigenaren met plezier hun tuin open, op 15 juni in de gemeente Velsen en een stukje Haarlem, op 16 juni in Heemstede, Aerdenhout en Haarlem-Zuid.
Het is een unieke kans om te kijken, te genieten en ideeën op te doen in tuinen van echte tuinliefhebbers. Naast tuinen hebben we ook een aantal inspirerende projecten bereid gevonden bezoekers te ontvangen en rond te leiden. Zo is er een buurttuin in IJmuiden, een tuin voor mensen met een haperend brein in Haarlem vlakbij Santpoort en een Stiltetuin in Haarlem -Zuid. Ook de tuinen zijn heel gevarieerd. Zo zijn er sfeervolle, vogelrijke tuinen met mooie bomen en struiken, maar ook meer formele, kleurrijke tuinen, natuurlijke tuinen vol vlinders, bijen en andere insecten en er zijn tuinen met heel veel soorten rozen.
Kortom, geniet op zaterdag 15 en zondag 16 juni van al het moois dat deze tuinen te bieden hebben en laat je inspireren. Ontdek mooie tuinontwerpen en bijzondere planten. De eigenaren ontvangen u graag in hun tuin. De tuinen liggen op een prachtige route. Pak de fiets en geniet ook van de mooie omgeving. Voor een ijsje of de horeca kunt u terecht in het centrum van Driehuis en Heemstede.
De tuinen zijn open van 11.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis. In sommige tuinen zijn ook plantjes te koop, dus het is handig om wat contant geld mee te nemen. Een folder met de adressen van de tuinen en een routekaart is te vinden op www.zuid-kennemerland.groei.nl.