Opening academisch jaar SRH Haarlem University of Applied Sciences

19 sep , 8:04 Nieuws
Haarlem: Woensdag 18 september vond de feestelijke opening plaats van het academisch jaar van SRH Haarlem University of Applied Sciences in de voormalige Koepelgevangenis, waar de campus van deze universiteit is gevestigd.
Tekst, foto's en film Charles Duijff
Campus (Latijn) betekent eigenlijk 'open ruimte' of 'veld'. De multifunctioneel getransformeerde Koepelgevangenis Haarlem biedt dit studiejaar aan maar liefst 260 studenten uit 58 landen een bijzonder unieke campus. Meer Nationaliteiten dan ooit! Politiek staat internationaal studeren momenteel onder druk,  maar toch verwacht de University of Applied Sciences een studenten-toename van 200% per jaar. De instelling heeft zeven nieuwe docenten aangesteld, waarvan vijf vrouwen.  Medeoprichter en Algemeen directeur Timo Timmerman (hieronder) sprak het openingswoord.
Ook de Haarlemse D66 wethouder Bas van Leeuwen (hieronder) sprak de studenten en leerkrachten bemoedigend toe. De gemeente Haarlem hecht groot belang aan deze vorm en kwaliteit van onderwijs. De campus grenst aan het grote industrie-gebied met veel ondernemers in de Waarderpolder, waar studenten wellicht stage-plaatsen kunnen bemachtigen vanwege hun opleiding.
Joyce de Ruiter gaf een indrukwekkende toespraak ‘Slachtoffer of Overwinnaar’, gericht op SRH Haarlem University of Applied Sciences. Joyce inspireerde leerlingen over hoe ze om kunnen gaan met tegenslagen en hoe ze kunnen leren van andere nationaliteiten. Joyce lijdt aan het Usher Syndroom, een ziekte waardoor ze langzaam doof en blind wordt. Ze bundelde haar levensverhaal, visie en kennis in inspiratiesessies en blijkt een autoriteit op het gebied van wendbaarheid en veerkracht in tijden van verandering. (hieronder Joyce)
LEES HIER meer over het Usher Syndroom
Jaarlijks wordt de I-CEE Student Case Competition georganiseerd en biedt studenten een goede kans om theoretische kennis toe te passen op het analyseren van echte zakelijke kwesties. De competitie is gericht op het leggen van internationale connecties en het promoten van uitwisselingen. Studenten zullen samenwerken met collega's van over de hele wereld. De winnaar van het afgelopen jaar Sophia Dieneman (hieronder) werd in het zonnetje gezet.
sophia dienemann
Leerkrachten en studenten gingen in een positieve- en open manier met elkaar in discussie, o.a. over hun (studie)motivatie toekomst-dromen en bevindingen in het land van herkomst. De jongeman hieronder (L) vertelde bijvoorbeeld over de gebrekkige internetfaciliteiten in Zuid-Afrika.
Voordat de officiële opening van het nieuwe studiejaar plaatsvond (openingsfilm) werden de propedeuse-diploma's uitgereikt aan de studenten die na het 1e studiejaar voor alle vakken geslaagd zijn. Gelet op het internationale (studenten)gezelschap werd de feestelijke middag in het Engels gepresenteerd, dus ook de diplomauitreiking.  Zie filmpje hieronder.
Hierna nog enkele foto's in willekeurige volgorde.....
KLIK HIER voor de website van SRH Haarlem University of Applied Sciences