Spaarne Gasthuis start als eerste ziekenhuis in Nederland met snelle behandeling kleine blaastumoren

mei 24 , 11:40 Nieuws
unnamed
KENNEMERLAND - Het Spaarne Gasthuis start als eerste in Nederland met een nieuwe, snelle methode voor de behandeling van kleine blaastumoren. De behandeling, bekend als TULA (Trans Urethrale Laser Ablatie), gebruikt geavanceerde lasertechnologie om kleine oppervlakkige blaastumoren te verwijderen.
(bron en foto: Spaarne Gasthuis)
Deze methode kan op de polikliniek worden uitgevoerd zonder dat er verdoving nodig is. Dit vermindert het risico op complicaties en draagt bij aan een sneller herstel vergeleken met traditionele operatieve behandelingen.
De TULA-behandeling maakt gebruik van lasertherapie om tumoren nauwkeurig te verwijderen, waarbij omliggend weefsel onbeschadigd blijft. Dit zorgt ervoor dat patiënten minder pijn ervaren en sneller herstellen. Peter Kortekaas, een van de eerste patiënten die met deze techniek werd behandeld, ervaart de behandeling als veel minder belastend dan eerdere interventies voor zijn blaaskanker. "Deze behandeling is veel minder belastend dan de behandelingen die ik eerder onderging voor mijn blaaskanker," zegt hij.
Uroloog Jan Willem Mazel van het Spaarne Gasthuis is zeer te spreken over de nieuwe techniek: "Ik ben echt enthousiast, omdat ik patiënten goed en pijnvrij kan behandelen. Met de introductie van de TULA-laser bieden we een veiliger, effectiever en comfortabeler alternatief voor traditionele chirurgische ingrepen."
Op bovenstaande foto v.l.n.r. Natasja van Slooten, senior doktersassistente, Jan Willem Mazel, uroloog en Marieke Geurts, senior doktersassistente en patiënte