Twee jongens (17) aangehouden na beroving van twee Haarlemse jongeren in Zandvoort

jun 28 , 21:24 Nieuws
over de politie 001cms 2 kopieren
ZANDVOORT - De politie heeft twee personen aangehouden voor betrokkenheid bij een straatroof op woensdag 26 juni 2024 bij het station van Zandvoort. De aangehouden verdachten zijn twee jongens van 17 jaar uit Amsterdam. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie doet onderzoek en is op zoek naar beelden van het incident.
Omstreeks 18.15 uur was een groep vrienden onderweg naar het station Zandvoort, toen zij achterna werden gezeten door een andere groep jongens. Hierbij heeft een 18-jarige jongen uit Haarlem verklaard dat hij met geweld gemaand is zijn bezittingen af te geven. Uiteindelijk wist het slachtoffer zich te ontdoen van zijn belagers en heeft hij hulp kunnen inschakelen. De man hoefde gelukkig geen medische behandeling te ondergaan.
Een ander slachtoffer, een 18-jarige man uit Haarlem, kon zich niet ontdoen van de groep en heeft verklaard dat hij onder dreiging van geweld zijn bezittingen heeft afgegeven. Hierna zouden de verdachten zijn gevlucht richting het strand. Ook dit slachtoffer raakte bij de straatroof niet gewond.
Na verschillende getuigenverklaringen en onderzoek wist de politie beide verdachten op het spoor te komen en diezelfde dag nog aan te houden. De verdachten zitten vast en hun rol wordt verder onderzocht. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Getuigenoproep
De politie doet onderzoek naar deze straatroof en komt graag in contact met getuigen. Mogelijk hebben omstanders het incident gefilmd. De politie komt graag in contact met deze omstanders en verzoekt te bellen met het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.