112

Weer vandalismenieuws: bus bekogeld en twee jochies aangehouden

De bekogelde bus in de Slachthuisstraat.
Foto: Laurens Bosch

Weer is een lijnbus bekogeld in Haarlem. Vanmiddag troffen twee jongens een bus in de Slachthuisstraat met een vloeistof. Ook de chauffeur is naar verluidt met de vloeistof geraakt.

Het is nog onbekend wat voor vloeistof het is. De politie heeft met meerdere eenheden gezocht naar twee jongens. Een politiehelikopter hing lang boven Haarlem. Burgernet is ingeschakeld. Het is nog onbekend of de twee zijn gevonden.

Wel pakte de politie vannacht een 20-jarige man op voor het gooien van een gaspatroon (of meerdere) naar een motoragent. En twee jochies van twaalf en dertien hebben zich bij de politie gemeld toen hun namen voortkwamen uit onderzoek naar het inslaan van ramen van de Koningin Emmaschool in Haarlem. Dat meldt de politie vandaag. De politie lijkt slagvaardig te worden na al het vandalisme van de laatste tijd.

Het duo liet zich filmen toen ze de ruiten vernielden. Dit filmpje is uitgezonden door het YouTube- en Instagram-account Straathyena’s. De jongens worden gestraft door de politie en zullen de vernielde ruiten moeten vergoeden. De politie kondigt verder aan dat ze een onderzoek gaan starten naar de beheerders achter Straathyena’s.

Reacties