112

Coldcaseteam Noord-Holland bijt zich vast in de moord op Dirk Schaap

Foto: Politie.nl

Op maandag 4 oktober 1993 werd de 28-jarige Haarlemmer Dirk Schaap bij de politie in Haarlem opgegeven als vermist. Toen politiemensen een kijkje gingen nemen in zijn woning aan de Hooimarkt vonden zij het lichaam van Dirk in de badkamer. Dirk bleek door geweld om het leven te zijn gebracht.

Cold cases
Dirk Schaap, een alleenstaande man, was drugsverslaafd en verscheen trouw drie keer per week bij de methadonverstrekking. Dirk was een bekende in het drugswereldje in Haarlem en kreeg thuis regelmatig bezoek van andere druggebruikers. Alles leek erop dat hij in 1993 wilde afkicken om zijn leven weer op de rit krijgen. Begin september dat jaar was hij zelfs voor het eerst sinds lange tijd naar de kapper geweest. De laatste keer dat Dirk zijn methadon ophaalde was op 27 september 1993. Daarna bleef het stil. Totdat Dirk dood werd aangetroffen in zijn woning.

Dirk Schaap

Coldcaseteams nog steeds geïnteresseerd in informatie en getuigen
De coldcaseteams van de politie doen er alles aan om oude zaken alsnog op te lossen. Daarbij kunnen zij alle hulp van iedereen goed gebruiken en vragen daarom:

Heeft u informatie die bij zou kunnen dragen aan de oplossing van dit misdrijf, weet u wie de verdachte(n) is/zijn of heeft u anderszins informatie die voor het politie-onderzoek van belang zou kunnen zijn, deel dan deze informatie met de politie (dat kan ook anoniem).

Ook al is het inmiddels 25 jaar dat Dirk Schaap dood werd aangetroffen, toch kan iedere informatie van cruciaal belang blijken voor de oplossing van dit misdrijf. Ook voor de nabestaanden van Dirk Schaap is het belangrijk dat er na 25 jaar duidelijkheid komt over de toedracht van deze moord.

Delen van info
Informatie kan worden gedeeld met het coldcaseteam in Noord-Holland via telefoonnummer: 0900-8844 of via de mail: [email protected] Wil je liever anoniem blijven? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Beloning van vijftienduizend euro
Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van € 15.000,– uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze moord.

Cold Case kalender
Meer informatie over de coldcases in Nederland en de Cold Case kalender zijn te vinden op de website https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/cold-cases-de-zaken

'
article
27642
Coldcaseteam Noord-Holland bijt zich vast in de moord op Dirk Schaap
Op maandag 4 oktober 1993 werd de 28-jarige Haarlemmer Dirk Schaap bij de politie in
https://haarlem.nieuws.nl/politie/27642/coldcaseteam-noord-holland-bijt-zich-vast-in-de-moord-op-dirk-schaap/
2019-01-22T14:54:00+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/133/2019/01/22201319/coldcases.png
coldcaseteam, coldcaseteams, Dirk Schaap
112, Nieuws