112

Haarlemse politie waarschuwt voor onbetrouwbare Ierse klusjesmannen

Foto: Pixabay

Trap er niet in en bel de politie. Dat zegt de Haarlemse politie op Facebook over Ierse klusjesmannen die in de stad actief zijn.

(bron: NH Nieuws)

Volgens de politie bieden deze klusjesmannen hun diensten aan en uiteindelijk gaat dat gepaard met intimidatie of afpersing. Staan ze bij je voor deur? Dan mag je meteen de politie waarschuwen.

Travellers
Het gaat om zogeheten Irish Travellers. Dat  zijn rondreizende personen die geld verdienen door onderweg klusjes te doen. Zij komen aan je deur met de mededeling dat uw huis onderhoud nodig heeft. De klusjesmannen bieden hun diensten voor lage prijzen aan, maar zodra betaald moet worden, valt het bedrag vaak een stuk hoger uit. Tijdens de reparaties zouden ze namelijk allerlei gebreken ontdekt hebben. Dit maakt allemaal deel uit van de oplichtingstruc.

Afpersing
Het aanbieden van diensten gebeurt in sommige gevallen op zo’n agressieve manier dat mensen niet durven te weigeren. Achteraf blijkt het werk niet of zeer slecht gedaan en moet de klant meer geld betalen dan afgesproken. Om hun geld te krijgen deinzen deze criminelen niet terug voor intimidatie en afpersing. U kunt travellers herkennen aan de eenvoudige folders, het gebrek aan offertes en het feit dat ze Engels met een Iers accent spreken.

Reacties