112

Vannacht wederom branden in o.a. Haarlem Oost en Schalkwijk

Foto: Nieuwsfoto Laurens Bosch

Afgelopen nacht hebben wederom meerdere brandjes gewoed in Haarlem. Tot dusver bekend zouden er vannacht vijf branden hebben gewoed, waaronder ook een scooter aan de Herensingel. Dit is het vijfde voertuig deze week dat is afgebrand.

Eerder deze week gingen er al vier auto’s in vlammen op.

De woning waartegen de scooter geparkeerd stond, raakte ook beschadigd. De ruiten op de begane grond en eerste verdieping zijn door de hitte gesprongen.

Ook twee fietsen en een puincontainer stonden in brand. Afgelopen nacht was het raak in de Volhardingstraat, op de Herensingel en op het Zuidpolderplein. Later vannacht werd de brandweer opgeroepen voor een buitenbrand aan de Laan van Angers.

Omdat de branden in een specifieke wijk in korte tijd woedden, heeft de politie per helikopter gezocht naar de daders. De daders zouden zijn gezien. De politie heeft meegezocht, maar tot dusver konden ze ontkomen.

Dringende getuigen oproep politie. HEEFT U CAMERABEELDEN VAN VERDACHTE SITUATIES?

Heeft u iets verdachts gezien in de nacht van zaterdag op zondag tussen 02.10 en 02.30 uur in de omgeving van de Herensingel dat te maken kan hebben met de scooterbrand? Laat het dan a.u.b. weten aan onze recherche in Haarlem via tel.nr. 0900-8844. Heeft u camerabeelden van verdachte situaties in die omgeving en van de omgeving van de hierboven vermelde straten? Neemt u dan a.u.b. contact op met onze rechercheurs en dan komen wij deze beelden bij u ophalen.

Heeft u overige informatie, maar blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.