112

Twee Velsenaren aangehouden voor ongeregeldheden Malieveld

Foto: Politie

Den Haag, Velsen – De politie heeft de afgelopen twee dagen nog eens twee verdachten aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden bij de verboden demonstratie op het Malieveld van 21 juni. Het gaat om een 27-jarige man en een 35-jarige man uit Velsen.

Op maandag 27 juli meldde een 27-jarige man uit Velsen zich op het politiebureau. Hij werd aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de rellen. Binnenkort wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zijn 35-jarige plaatsgenoot kon een dag later, op dinsdag 28 juli, worden aangehouden. Vorige week nog hield de politie nog eens zes verdachten aan. Het totaal aantal aanhoudingen na de rellen komt met deze twee nieuwe aanhoudingen op 23.

Aanhoudingen voor geweld tegen agenten
Tijdens de confrontaties met de Mobiele Eenheid (ME) bij de verboden demonstratie op zondag 21 juni gebruikten relschoppers fors geweld. Zij gooiden met rookbommen en stenen en gingen de ME fysiek te lijf. In totaal hield de politie zondag 21 juni 425 personen aan. Na de rellen startte de politie direct met een grootschalig onderzoek. Inmiddels zijn dus nog eens 23 personen aangehouden.

Tips n.a.v. uitzending
Op dinsdag 14 juli werden beelden getoond van de relschoppers in de uitzendingen van Opsporing Verzocht en Team West. De politie kreeg een groot aantal tips, waarin ook namen van enkele van de getoonde verdachten werden genoemd. Dankzij deze tips werd de identiteit van meerdere verdachten bekend.

Beelden drie relschoppers nog online
Naast de beelden die via de opsporingsprogramma’s zijn verspreid, zijn ook op politie.nl beelden van relschoppers geplaatst. Op dit moment staan daar foto’s van drie relschoppers die nog niet zijn herkend. Bent u, of kent u een van deze verdachten? Meld dit dan via het nummer 0800-6070. Verdachten kunnen zichzelf ook melden op het politiebureau in hun woonplaats. Kijk op www.politie.nl voor de actuele openingstijden, of bel 0900-8844.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen