112

Vier mannen aangehouden na mishandeling conducteur op station Spaarnwoude

Foto: Charles Duijff

HAARLEM/SPAARNWOUDE – Een NS-conducteur is donderdagavond op het station Spaarnwoude mishandeld door meerdere personen. De conducteur werd in zijn gezicht gespuugd, geslagen en kreeg een kopstoot. Vier mannen zijn aangehouden voor de mishandeling.

(bron: NH Nieuws)

Donderdagavond sprak de conducteur vier personen aan in de trein. Ze droegen geen mondkapje en hadden geen vervoersbewijs. De 28-jarige conducteur vroeg de vier daarom om op het volgende station uit te stappen. Toen de conducteur weg wilde lopen, blokkeerden het viertal het gangpad en spuugde een van hen de conducteur in het gezicht.

Op station Spaarnwoude stapten de vier mannen uit en leken in eerste instantie weg te lopen, maar drie van de vier keerden terug naar het perron en sloegen de conducteur. Een van hen gaf zelfs een kopstoot. Ook bedreigden ze de conducteur tijdens de mishandeling.

De politie zag kort daarop vier personen op de Robert Nurksweg in Spaarnwoude lopen die aan het signalement voldeden. Drie Amsterdammers van 17, 18 en 23 jaar en een 18-jarige man uit Voorst zijn aangehouden en op het bureau verhoord.

Klik HIER om verder te lezen bij mediapartner NH nieuws.