112

Drie bewapende tieners in Zandvoort ‘onder schot gehouden’ en aangehouden

Foto: Pixabay

Zandvoort – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee jonge Haarlemmers, 16 en 19 jaar, en een jongeman van 18 jaar uit Zandvoort aangehouden voor het bezit van verboden wapens. De tieners werden, na eerder door de agenten onder schot te zijn gehouden, in de boeien geslagen.

(bron: Politie)

Rond 00.30 uur kreeg de politie een melding dat op de Burgemeester den Texlaan in Aerdenhout een auto zou rijden en dat de inzittenden messen in hun handen hadden. Ook zouden de inzittenden een vuurwapen bij zich dragen. Op de Zandvoortselaan, in de richting van de Zandvoort, zag een politieagent de auto rijden waarna de achtervolging werd ingezet. Op de Tolweg stopte de auto. Op dat moment waren er al meerdere politie-eenheden aangesloten voor assistentie.

Veervolgens richtten de politieagenten hun vuurwapens op de auto en sommeerden de inzittenden een voor een uit te stappen. Het drietal gaf hier gehoor aan en werd gefouilleerd. De auto werd ook doorzocht. Bij geen van de jongemannen werd een vuurwapen aangetroffen. Ook niet in de auto. Maar in diezelfde auto deed de politie wel een andere ontdekking. Daar troffen de agenten namelijk meerdere messen en een samoeraizwaard aan. De wapens werden in beslag genomen en de verdachten overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Reacties