112

Verdachten van Jumbo-overvallen in Haarlem en Alkmaar langer vast

Foto: Nieuwsfoto

HAARLEM / ALKMAAR – De twee tieners (17 en 18) die verdacht worden een Alkmaarse Jumbo-supermarkt te hebben overvallen met een pistool en bij een andere vestiging in Haarlem een ramkraak te hebben gepleegd, blijven nog langer vastzitten.

(bron: NH nieuws)

De rechtbank verlengde gisteren, tijdens een besloten zitting in de Haarlemse rechtbank, hun voorarrest tot eind mei.

De verdachten (beide uit Alkmaar) zitten sinds begin december vast. Ze worden verdacht op 4 april al een Jumbo-filiaal in winkelcentrum Molenwijk in Haarlem hebben overvallen door met een auto op hoge snelheid door het rolluik te rijden.
Het gebeurde ’s ochtends terwijl het personeel bezig was met geld voor de pinautomaat en de kassa’s. De gewapende overvallers stalen toen 4.532 euro.

Een paar weken later, op 20 mei, werd een overval gepleegd op de Jumbo-vestiging aan de Winkelwaard in Alkmaar. Na deze overval vertrokken de daders op een scooter. Mogelijk was die gestolen, want de twee worden ook verdacht van het stelen van een scooter op 26 april. Ze wisten twee geldcassettes (kluizen) met daarin 2.600 euro mee te nemen. In totaal is er bij de overvallen dus ruim 7.000 euro gestolen.

Op 26 november werd een 51-jarige Alkmaarder aangehouden. Die wordt inmiddels niet meer verdacht. De twee Alkmaarse tieners werden twee weken later gearresteerd. Eind mei wordt opnieuw beslist of ze langer vast moeten blijven. De rechtszaak staat voor nu gepland in juni.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen