112

Haarlemse handhavers mishandeld op Marsmanplein; dader aangehouden

Foto: Wim Meijer Fotografie

Maandagmiddag 19 april zijn twee handhavers van de gemeente Haarlem mishandeld. Zij hielden op het Marsmansplein twee scooterrijders, die door het voetgangersgebied reden staande. Hierbij heeft een scooterrijder één handhaver meerdere malen in het gezicht geslagen en de andere handhaver geschopt.

De persoon is aangehouden en beide handhavers hebben inmiddels aangifte gedaan. Beide handhavers hadden de bodycam geactiveerd en het incident gefilmd. De politie doet onderzoek. De beelden van de bodycams zijn hiervoor aan de politie overgedragen. De handhavers zijn enorm geschrokken, maar maken het naar omstandigheden goed.

Burgemeester Wienen; “Ik ben verontwaardigd over wat er is gebeurd. Dit is onacceptabel. Geweld tegen handhavers, politie en hulpdiensten wordt niet getolereerd. Een dergelijk incident heeft een grote impact. Het is goed dat door de bodycams alles heel goed in beeld is. De bodycams hebben een preventief effect, maar als het fout gaat, zoals hier, helpen ze ook voor de bewijsvoering.”

Reacties