112

Drie man aangehouden na diefstal katalysator op Woudplein in Haarlem

Foto: Pixabay

HAARLEM/HOOFDDORP – Gisteren, dinsdag 28 december, heeft de politie drie mannen in Hoofddorp aangehouden op verdenking van diefstal van een katalysator uit een op het Woudplein in Haarlem geparkeerde auto. In de auto van de mannen lagen drie katalysatoren en gereedschappen, zoals een slijptol.

De politie had om 14.40 uur een melding ontvangen van een oplettende voorbijganger die meldde dat mannen verdacht bezig waren bij een geparkeerde auto op het Woudplein. Naar aanleiding van deze melding werd de auto met de verdachten op de A5 in Hoofddorp aan de kant gezet. Bij de controle van de achterbak werden drie katalysatoren aangetroffen en ook verschillende inbrekersgereedschappen die te gebruiken zijn bij het wegnemen van katalysatoren. Het gereedschap en de katalysatoren zijn in beslag genomen.

Alle inzittenden zijn aangehouden op verdenking van diefstal. Het gaat om een 43-jarige man uit Voorschoten, een 40-jarige man uit Leiderdorp en een 18-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats. Eén van de in beslag genomen katalysatoren bleek naadloos te passen in de geparkeerde auto op het Woudplein waar een katalysator miste.

Cookieinstellingen