112

Twee Haarlemmers (16) aangehouden na bedreiging met vuurwapen

Foto: Politie

HAARLEM – Dinsdagmiddag heeft de politie in de Bataviastraat in Haarlem twee verdachten aangehouden na een bedreiging kort daarvoor op de Rijksstraatweg. Bij de aanhouding werd ook een wapen aangetroffen. De Haarlemmers van beiden 16 jaar oud zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Rond 14:15 uur kwam een melding binnen van een bedreiging op straat vlak voor een supermarkt aan de Rijkstraatweg. Een jongeman stond voor de winkel toen twee personen naar hem toekwamen en hem bedreigden. Eén van de daders zou mogelijk ook een wapen bij zich hebben gedragen. De politie ging direct ter plaatse, maar bij aankomst waren de twee jongens al vertrokken. Na een zoektocht in de omgeving werden de verdachten in de Bataviastraat aangetroffen. Hierop hield de politie hen aan en namen ze mee naar het politiebureau voor verhoor. Bij de aanhoudingen werd in een tas ook een vuurwapengelijkend voorwerp gevonden. Deze wordt verder onderzocht door specialisten.

Eén verdachte werd na onderzoek vrijgelaten. De andere verdachte zit nog vast. De recherche doet verder onderzoek naar dit incident.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen