112

Inbrekers op klaarlichte dag aangehouden in Haarlem

Foto: Politie

HAARLEM – Maandagmiddag heeft de politie in de Bellamystraat in Haarlem twee personen aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning aan de Amsterdamsevaart. De aanhouding volgde op een achtervolging door de bewoner van de woning, een getuige en de gealarmeerde politie. Het ging om een 38-jarige en een 39-jarige man uit Den Haag.

Even voor 14.00 uur kreeg de politie melding van een woninginbraak aan de Amsterdamsevaart in Haarlem. Een getuige had de politie gebeld nadat hij gestommel en stemmen vanuit de woning hoorde komen. Hij zag hoe de bewoner de deur opende en zag twee personen de achtertuin uit rennen. De bewoner probeerde nog om een van de mannen vast te pakken maar deze ontsnapte. Vervolgens zette hij de achtervolging in, waarbij hij hulp kreeg van een getuige. Samen met de politie wisten zij uiteindelijk de twee mannen aan te houden.

De hondengeleider en zijn hond treffen op de Bellamystraat diverse goederen aan waarschijnlijk bij de inbraak buit gemaakt waren. De recherche in Haarlem zet het onderzoek naar de woninginbraak voort.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen en beelden. Heeft u iets bijzonders opgemerkt in de buurt of op de Amsterdamsevaart dat mogelijk te maken heeft met deze inbraak? Heeft u de verdachten (ongeveer 30 jaar, rond 1.80 meter lang, donkere huidskleur en zwarte jassen met petten) eerder zien lopen? Geef het door aan de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen