Swim To Fight Cancer Haarlem afgelast vanwege explosie aan blauwalgen

Foto: Swim to fight Cancer (FB)

HAARLEM – Swim To Fight Cancer in Haarlem is afgelast. Zondag zouden zo’n 625 deelnemers meedoen aan de benefietactie, maar de waterkwaliteit in het Spaarne is te slecht om in te zwemmen. Dat meldt mediapartner NH nieuws.

(bron: NH Nieuws

“Onze grootste vrees is werkelijkheid geworden”, laat organisator Dick Kol weten aan NH Nieuws. Een deel van de festiviteiten rondom het evenement gaat nog wel door op land.

In het Spaarne en de grachten zijn veel bacteriën gevonden, waaronder blauwalg. “Het is zeer onverantwoord om in te zwemmen. Er is een explosie aan blauwalg”, aldus Kol.

Volgens de organisatie zijn alle scenario’s doorgenomen, maar kwam er geen passend alternatief bovendrijven. Dat is flink balen voor de deelnemers, die al hard aan het trainen waren. “De zwemmers verdienen een goede SWIM, daarom verplaatsen we het naar volgend jaar”, vertelt Kol.

De festiviteiten op het land gaan wel door, van 14.00 tot 16.00 uur. Er is muziek en ook wordt het opgehaalde bedrag bekend gemaakt, dat door 92 teams werd ingezameld. Alle deelnemers krijgen alsnog een medaille. “En volgend jaar een dikke herkansing”, vertelt de organisator hoopvol.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen