Zonnige 3e KiKa Haarlem City Walk voert 8.100 wandelaars door en rond Haarlem

mei 19 , 7:38 Sport
6648ec712dbd7
HAARLEM - De 3e editie van de KiKa Haarlem City Walk trok gisteren, zaterdag 18 mei, een recordaantal van 8.100 wandelaars naar de hoofdstad van Noord-Holland. Onder zonnige omstandigheden startten zij bij Museum van de Geest voor een van de routes van 6, 10, 16 of 25 km.
Onderweg genoten zij van het levendige stadscentrum, de pittoreske straatjes, groene stadsparken en de oevers van het Spaarne. Voor KiKa, naast titelpartner ook het goede doel van het evenement, werd het fantastische bedrag van € 57.300,- opgehaald.
Wethouder Floor Roduner van de gemeente Haarlem bracht om 08.30 uur met het eerste officiële startsignaal de eerste groep 25 km-wandelaars in beweging. De 8.100 deelnemers vertrokken gedurende de ochtend in verschillende startgroepen om aan hun wandeltocht over 6, 10, 16 of 25 km te beginnen. De Family Walk van 6 km stond dit jaar voor het eerst op de Haarlemse agenda. Onder de 650 wandelaars waren veel jonge kinderen die met 6 km wandelen vandaag een mooie prestatie neergezet hebben. Haarlem is bij uitstek een van de plekken waar de stadse omgeving en de groene oases van rust hand in hand gaan. De wandelaars beleefden de zaterdagse levendigheid van de stad, waar zij genoten van de vele monumentale gebouwen en de pittoreske straatjes.
6648ec736bdbe
Naast de cultuur en historie die het hart van de stad te bieden heeft, was het genieten van het voorjaar in de natuur. De wandelaars kwamen tot rust langs de oevers van het Spaarne, in de groene stadsparken en bij landgoed Elswout en natuurgebied Middenduin. Langs de routes waren verzorgingsposten ingericht waar de deelnemers aan de KiKa Haarlem City Walk feestelijk ontvangen werden en even bij konden tanken. De verzorgingspost bij de Haarlemse Kano Vereniging was vandaag geadopteerd door KiKa en had een vrolijk oranje tintje. Wandelaars van de langste afstand werden exclusief ontvangen bij Paviljoen Het Witte Huis aan de rand van Haarlem.
6648ec78dfbff
6648ec778a101
Het Hortusplein in het centrum was het gezellige middelpunt van de wandeltocht vandaag. Onder de rook van de Jopenkerk genoten alle deelnemers van een versgebakken kaasstengel en de zonnige terrasjes. Onderweg waren vier verrassingsposten ingericht waar de wandelaars iets lekker kregen van de enthousiaste vrijwilligers van Le Champion, die het vandaag overal in Haarlem nog gezelliger maakten. De deelnemers kwamen ook dit jaar in actie voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), de titelpartner en het goede doel van het wandelevenement. KiKa financiert wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. De deelnemers aan de KiKa Haarlem City Walk droegen hier hun steentje aan bij door een vrijwillige donatie te doen of een sponsoractie te starten waar familie, vrienden en kennissen een donatie konden doen.Dankzij alle wandelaars en donateurs mocht Jan Houtenbos, bestuurslid van Le Champion, vanmorgen een cheque met het geweldige bedrag van € 57.300,- uitreiken aan Jakolien van Eijk, directeur van KiKa. De verwachting is dat het totaalbedrag in de komende dagen nog hoger wordt: er kan nog gedoneerd worden via de sponsoracties van de wandelaars.
6648ec74b2270
unnamed 8 1
De 4e editie van de KiKa Haarlem City Walk vindt plaats op zaterdag 17 mei 2025. De inschrijving opent begin januari via www.kikahaarlemcitywalk.nl. Wil je al eerder de gezellige sfeer en sportieve uitdaging van een wandelevenement beleven? Ontdek de volledige wandelagenda van sportorganisatie Le Champion op.
6648ec75e53d6