Stijldokter aan de Koudenhorn

Sandra Verkooy van TrendRecipe.
Foto: CMG

Er zijn van die minder gangbare stukjes Haarlem waar mooie winkels zijn. Neem de Koudenhorn.

Daar opende Sandra Verkooy in maart dit jaar de conceptstore TrendRecipe, gevestigd in een oude garage waar model autootjes werden gereviseerd en verkocht. ,,Ik fietste langs dit pand en was meteen verkocht. Ook in andere steden zie je dat winkels en horeca de buitenranden van het centrum opzoeken. Hier kun je immers een prachtige ruimte tegen een relatief voordelige prijs huren.”

Sandra is bepaald geen onbekende in de Haarlemse ondernemerswereld. Ze had in de periode 1993-2008 de modezaak Zoë in de Kleine Houtstraat. Na Zoë focuste ze zich enige tijd op het onlineverhaal, ze had onder andere een eigen online shop platform, schreef content voor Retail, winkels en platformen en had haar eigen blog.

Toen ze op Instagram ging en door oude klanten werd gevolgd, besefte ze dat ze in Haarlem nog een wereld te winnen had. ,,Ik was mijn beeldscherm ook wel een beetje zat. Ik wilde weer een winkel met een toonbank. Inmiddels heb ik een leuke klantenkring opgebouwd. Daar heb ik flink mijn best voor gedaan. Ik heb bijvoorbeeld een eigen krant uitgegeven, die ik in de binnenstad heb verspreid. En voor de buurt ben ik een fijne plek voor fashion, furniture en coffee. De afgelopen maanden was ik onder andere verrast door de vele toeristen die hier rond lopen. De Molen Adriaan is echt een trekker, ik had dagen dat ik wel vier verschillende talen moest spreken.”

Nog even terug naar de naam. TrendRecipe, wat betekent dat? Sandra: ,,Hier vind je het recept voor trends. Ik volg catwalk en street style bloggers op de voet. Ik vertaal dat in een voor de klant betaalbare look. TrendRecipe is een ‘stijldokter’, niet alleen op het gebied van mode maar ook voor leuke meubels en accessoires.”

 

Reacties