Fundament nieuwe sporthal Haarlem noord gestort

Zoals u in eerdere berichten al heeft kunnen zien en lezen, krijgt Haarlem een nieuwe sporthal aan de Sportweg, naast het schoolcomplex van Het Schoter.  Deze nieuwe hal moet onder andere ruimte bieden aan topsport volleybal en gymles voor het Schoter.

De nieuwe sporthal zal volgens planning de komende kerstvakantie klaar zijn en zal in januari officieel worden geopend. Misschien gebeurt die opening wel door ú !! Lees meer daarover in het artikel onderaan dit bericht.

Het bouwproces

De redactie van Haarlem.nieuws.nl volgt voor belangstellenden met regelmaat de voortgang van het bouwproces. Vrijdag 9 april 2021 werd het fundament van de sporthal gestort. Niet door Jantje Beton, maar door mannen met veel spierkracht.Het beton wordt als altijd aangevoerd met betonvrachtwagens; u kent ze vast, met een roterende betonmolen. De betonmolen wordt verbonden met een mega ‘kraanconstructie’, die het bouwcomplex kan overlappen, en zo op iedere gewenste plaats het beton kan lozen. Dat gigantische kraanwerk wordt door een bedieningsexpert op afstand bediend met onderstaand kastje…Zie ook het openingsfilmpjeOnderstaande foto’s geven een kijkje in de toekomstige fietsenstalling. Daarop ook vele ‘stempelpalen’ die later helpen bij het construeren van een volgende vloerlaag…. Het water op de vloer komt door de weersomstandigheden. Dat probleem mag dus geen naam hebben. De sporthal wel trouwens, daarvoor wordt een passende naam gezocht. Lees daarvoor het onderstaande bericht…..

Hoe gaat de nieuwe sporthal in Haarlem Noord heten?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen