Haarlem: Afscheidshuis en crematorium Sterrenheuvel opende zaterdag 6 april haar deuren

Foto: Charles Duijff

Het afscheidshuis en crematorium Sterrenheuvel aan de Vergierdeweg 458 te Haarlem opende zaterdag 6 april haar deuren. Van 12.00 u tot 15.00 uur hield men open huis konden belangstellenden kennismaken met dit prachtige complex.

tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

Het gebouw grenst aan begraafplaats Sint Jozef. Er is volop parkeergelegenheid op het terrein. Het gebouw heeft een neoklassieke uitstraling en is ingericht naar deze tijd en voorzien van moderne duurzame technieken. Haarlem en de gehele regio is hiermee een unieke voorziening op uitvaartgebied rijker. Een website-link treft u onderaan dit artikel. De prachtige ceremonieruimte, in het hart van het gebouw, is de plek om een laatste afscheid te beleven. De dierbaren zitten rondom en met uitzicht op de groene weilanden is het een oase van rustEr zijn 24-uur suites waar in optimale privacy en in alle rust afscheid van een dierbare genomen kan worden. De hierboven getoonde ceremonieruimte in het hart van het gebouw biedt ruimte aan ca. 200 personen.De Sterrenheuvel Lounge met eigentijdse catering is ingericht om rustig na te praten, samen te zijn, herinneringen te delen en te condoleren. Er wordt een heerlijke kop koffie geschonken en onder andere biologische streekproducten geserveerd Tijdens het openhuis kon ook de crematie- en ovenruimte worden bezichtigd en kreeg men uitleg over de meest modern toegepaste technieken Hieronder de ruimte waar de overledene naar de oven wordt gebracht De oven is direct daarachter te zienHet bedieningspaneel van de crematie-ovenKort filmpje open dag. Het duo ‘Basic Matters’ speelde akoestisch passende muziek in de ruimte waar men kon genieten van een consumptie en ervaren hoe het is om er te verblijven….

Onder het complex bevindt zich een ruime garageruimte waar ook de overledenen worden binnengebracht. In speciale ruimten aldaar vindt de verzorging van de overledene plaats, alvorens de overledene naar een van de afscheidsruimten (24-uurs suites) wordt overgebracht…

Klik hier voor

DE WEBSITE van STERRENHEUVEL

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen