Krezip, Maan en Danny Vera op Bevrijdingspop 2020

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op 5 mei 2020 vieren we dat ons land 75 jaar in vrijheid leeft. Die dag vindt in de Haarlemmerhout de 40e editie plaats van Bevrijdingspop Haarlem. De eerste namen van die jubileumeditie zijn vandaag bekendgemaakt: Krezip, Maan, Danny Vera, Kris Kross Amsterdam, Hannah Williams en DeWolff geven acte de présence op jarig Bevrijdingspop.

(tekst en foto’s: Bevrijdingspop – aangeleverd)

Hoofdpodium

  • De Tilburgse formatie Krezip is terug. En hoe! Twintig jaar na het uitbrengen van ‘I would Stay’ zien we verwachtingsvol uit naar hun optreden op 5 mei. Leadzangeres Jacqueline Govaert woont sinds 2006 in Haarlem en stond al diverse keren solo op ons podium.
  • Zangeres Maan won in 2016 The Voice of Holland. Sindsdien heeft ze haar plek in de Nederlandse muziekwereld overtuigend veroverd. In 2019 bezocht Maan als Ambassadeur van de Vrijheid al diverse bevrijdingsfestivals.
  • Danny Vera was dit jaar met zijn vierde plek de hoogste binnenkomer ooit in de Top 2000. De populaire zanger van het ‘americana’-genre brak door in het altijd gezellige tv-café van Voetbal Inside met zijn hit ‘Roller Coaster’.
  • Kris Kross Amsterdam is dit jaar onze Ambassadeur van de Vrijheid. De DJ-formatie arriveert per luchtmachthelikopter in Haarlem en sluit Bevrijdingspop 2020 af.
  • Hannah Williams valt op door haar krachtige stemgeluid. De Britse zangeres heeft zowel soulballads als swingende, uptempo nummers in haar repertoire.

Rabobankpodium Kinderfestival
In het verleden presenteerde de Volendamse zangeres Monique Smit de Zapp Kids Top 20. Op Bevrijdingspop geeft zij een optreden op het Rabobank Kinderfestivalpodium, waar diezelfde dag ook de Supertalentenshow wordt gehouden.

Jupilerpodium powered by Sena
Het Jupilerpodium bedient een relatief jonge doelgroep. De line-up omvat dit jaar onder anderen garagerockband Queen’s Pleasure, achtkoppig ‘fiesta-monster’ uit Barcelona Muyayo Rif, internet-ontdekking Merol (Lekker met de meiden) en psychedelische bluesrockband DeWolff.Bevrijdingspop Herdenkingsconcert, 4 mei ’20
Het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert vormt de overgang tussen herdenken en vieren. Op 4 mei vindt op het hoofdpodium van Bevrijdingspop een klassiek concert plaats met popinvloeden. Het Kennemer Jeugd Orkest begeleidt dit jaar onder anderen Rilan & The Bombardiers en ATKD.. Het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert is gratis toegankelijk en vangt aan om 20.15 uur, aansluitend aan de kransleggingen op de Dam en aan de Haarlemse Dreef,

Vrijheidsweek
Ter gelegenheid van twee bijzondere jubilea, 75 jaar vrijheid en 40 jaar Bevrijdingspop, vindt dit jaar vanaf 28 april een week lang de Bevrijdingspop Vrijheidsweek plaats. En omdat vrijheid van iedereen is, nodigt Bevrijdingspop ook iedereen uit in deze week eigen vrijheidsevenementen te organiseren. Voor meer informatie, ga naar Bevrijdingspop-vrijheidsweek

Bevrijdingspop 2019 door de ogen van Jett Rebel

Over Bevrijdingspop
Stichting Bevrijdingspop organiseert al sinds 1980 jaarlijks het bevrijdingsfestival in Haarlem – het bekendste en oudste van Nederland. Bevrijdingspop biedt nationale en internationale artiesten een podium en geeft 140.000 toeschouwers elk jaar weer een mix van hedendaagse popmuziek, alternatieve muziek, straattheater en kinderentertainment. Zo’n 400 vrijwilligers werken jaarlijks mee aan de totstandkoming – tijdens de bouwweek, op 4 en 5 mei, en bij de afbouw.

Naast de muzikale programmering staat het thema vrijheid op Bevrijdingspop centraal. Met onder andere theater, rap, speeddates met oorlogsveteranen, het bevrijdingsvuur en het 5voor5 moment geeft Bevrijdingspop invulling aan de boodschap: Vrijheid is niet vanzelfsprekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen