ROC Nova College sluit een week lang de deuren in Beverwijk, Haarlem en Hoofddorp

Foto: Charles Duijff

NOORD-HOLLAND – Steeds meer scholen in onze provincie gaan dicht of nemen nog meer verregaande maatregelen. Zo heeft het ROC Nova College bekendgemaakt een week lang geen onderwijs te geven. Hogeschool InHolland sluit zelfs de deuren voor twee weken.

Het ROC Nova College bestaat uit meerdere locaties, met scholen in Beverwijk, Haarlem en Hoofddorp. Op al deze locaties wordt er een week lang geen onderwijs gegeven. Wel blijven de gebouwen open voor activiteiten en werkzaamheden die niet vanuit huis kunnen.

Het Nova College is een MBO-school, terwijl premier Rutte basis- en middelbare scholen en scholen voor MBO-onderwijs juist had gevraagd om open te blijven.

Gezondheid voorop
Het schoolbestuur merkte na de aanscherping van de maatregelen van het kabinet dat er nog meer onzekerheid en onduidelijkheid is binnen de school. Het bestuur wil de gezondheid van hun leerlingen en werknemers waarborgen. Daarnaast loopt het Nova College aan tegen veel ziekmeldingen onder leraren en leerlingen en bedrijven die stagiaires naar huis sturen.  Daarom heeft het bestuur besloten een week lang geen onderwijs te geven.

De komende week volgt de school de ontwikkelingen rondom het coronavirus en bekijkt in de loop van de week of hun maatregel langer blijft gelden.

Hogeschool InHolland
Ook Hogeschool InHolland, met vestigingen in Diemen, Haarlem en Alkmaar, houdt de deuren in ieder geval de komende twee weken gesloten. Zij bieden ook geen online onderwijs aan voor hun leerlingen, maar vragen ze wel zo veel mogelijk aan het werk te blijven.

Reacties