Joris Nooij wordt BUUV van het Jaar 2020

Foto: BUUV' Haarlem

Woensdag 17 februari is tijdens een feestelijke zoom-meeting bij BUUV Haarlem Joris Nooij de BUUV van het Jaar 2020 geworden!

Wat is BUUV?

BUUV is de buurtmarktplaats voor en door bewoners. Bij BUUV gaat het om diensten die je als bewoners voor elkaar kan doen. Zonder dat er direct iets tegenover staat. Dit kan van alles zijn: koken, gezelschap, het uitlaten van de hond, een lift naar de dokter, een klusje in huis of hulp in de tuin. Iedereen heeft wel eens een vraag en ook iets te bieden. Bij BUUV is het niet voor wat hoort wat. Als BUUV hoeft je echt niet altijd klaar te staan. Je kunt ook af en toe een handje helpen; gewoon wanneer het je uitkomt. Want wat voor jou een kleine moeite is, kan voor een ander juist heel veel betekenen. Beter een goede BUUV dan een verre vriend. Zie ook de website (klik op Welkom bij BUUV)

Welkom bij BUUV

11 genomineerden voor BUUV van het jaar 2020

Er waren in totaal 11 BUUV’en van de Maand voor de jaarlijkse verkiezing genomineerd. Ze danken hun nominatie aan de bijzondere manier waarop ze zich hebben ingezet voor anderen via BUUV.

Alle namen zaten in de hoge BUUV-hoed en wethouder Marie-Thérèse Meijs (Zorg, Welzijn en Volksgezondheid) heeft de uiteindelijke ‘BUUV van het Jaar 2020’ uit de hoge hoed getrokken. Wat duizendpoot doet Joris zoal voor anderen?

Pakketten van de voedselbank bij mensen thuisbezorgen, BUUV’en naar het ziekenhuis brengen, mensen met rolstoel van huis naar het da Vinciplein brengen, hondjes uitlaten, tuintjes opknappen, gordijnrails bevestigen, lampen ophangen, kastjes in elkaar zetten en ga zo maar door!

Joris (42 jaar): “Sinds een paar jaar woon ik in Haarlem en een tijdje geleden heb ik me aangesloten bij BUUV. Het is een perfecte manier om Haarlem én Haarlemmers te leren kennen. In eerste instantie ben ik begonnen met klussen in de tuin bij verschillenden mensen, ik hou van tuinieren en rommelen. Normaal gesproken komen we elke woensdag met een groep bij elkaar in het Ontmoetingscentrum Da Vinci. En er worden al mooie plannen gemaakt voor als alles weer een beetje bij het oude is. Bijvoorbeeld met onze woensdagochtendclub, inclusief rolstoelen, een dagje naar zee. Dat is toch heel leuk om samen naar uit te kijken!”

Lees hier het hele verhaal van Joris:

https://haarlem.buuv.nu/inspiratie/buuv-van-de-maand-maart-2

Zie ook

Haarlem Regenboogstad: In Haarlem kies je zelf wie je liefhebt

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen