Website ‘4 mei herdenking Haarlem’ gelanceerd

Foto: Charles Duijff

Met gepaste trots presenteert het 4 mei Comité Haarlem, hun geheel nieuwe website. Met de lay-out en navigatie vinden bezoekers sneller en gemakkelijk de informatie over de herdenkingen en de vier monumenten in Haarlem.

De website ‘www.4meihaarlem.nl’ heeft als doel vooral te informeren en de achtergronden van de monumenten te delen. En uiteraard is het ook een belangrijk medium voor actueel nieuws en de details van de jaarlijkse herdenking. Om goed en snel een actuele planning en updates te kunnen delen is tevens een eigen Facebookpagina per 17 april live gegaan.

• Beeld homepage
• Monumenten: op de pagina ‘monumenten’ wordt van elke lokatie een (korte) beschrijving gegeven.
• De website bevat verder een uitgebreid overzicht van de opzet voor de dag van de herdenking.
• link naar website 4meihaarlem
• link naar FACEBOOK

Koen Sturm, voorzitter herdenking 4 mei Haarlem: “Wij hopen en verwachten dat de nieuwe website een goed beeld geeft over waar en waarom we elk jaar in Haarlem stil staan bij alle Nederlandse oorlogsslachtoffers of omgekomenen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog”…” Ook in lijn met het landelijke 4 en 5 mei thema van dit jaar, hopen we dat de website ‘inspireert om te herdenken’ … ‘en om de historische gebeurtenissen in verband te brengen met de actualiteit in Nederland maar ook wereldwijd’.”

De lancering van de website per 17 april is niet toevallig gekozen. Het comité wil daarmee ook stilstaan bij de sterfdag van Hannie Schaft, een bekend Haarlems verzetsstrijdster die vlak voor de bevrijding gevangen werd genomen en gefusilleerd. Hannie, die begraven ligt op de Erebegraafplaats in Bloemendaal, zat als een van de weinige vrouwen in het gewapend verzet. Zij groeide uit tot een nationaal verzetsicoon die tot op de dag van vandaag jonge vrouwen inspireert om op te komen voor de vrijheid

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen